ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
Το ρεπορτάζ στα όρια του
Λίγα λόγια για εμένα
Δράση!! και Αντίδραση!!


59338 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013
21:30

 

Στο μηδέν οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης, παρά το κρύο στη Β. Ελλάδα

Ούτε μία παραγγελία για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, δεν έχουν τρεις ημέρες μετά την έναρξη διάθεσης, τα περισσότερα πρατήρια και οι έμποροι υγρών καυσίμων. Η πολυπλοκότητα του συστήματος χορήγησης του επιδόματος, η αδυναμία καταβολής της προκαταβολής του 25% και η οικονομική στενότητα των νοικοκυριών, μετατρέπουν σε «ψυγεία» τα σπίτια στη Β. Ελλάδα, όπου ο χειμώνας έκανε ήδη την εμφάνισή του.
Με τις θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης, να πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα (7 βαθμοί σε Φλώρινα και Γρεβενά, 8 σε Πολύγυρο, 9 σε Κιλκίς, 11 σε Αλεξανδρούπολη και 13 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες), η ανάγκη θέρμανσης παρουσιάστηκε έντονη στις περισσότερες περιοχές. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές δεν στράφηκαν στην παραγγελία πετρελαίου θέρμανσης, αλλά προσπαθούν με «παραδοσιακούς» τρόπους (κουβέρτες, τζάκια, σόμπες) να ζεσταθούν.
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους και εμπόρους υγρών καυσίμων, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης φέτος είναι χαμηλότερη ακόμη και από πέρσι - πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ που ανέβασε την τιμή στα ύψη - όταν η πτώση είχε φτάσει στο 72%.
Τα προβλήματα για τα νοικοκυριά εντοπίζονται στα εξής σημεία:
- Η διαδικασία χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, παρά τη διεύρυνση των κριτηρίων, είναι ακόμη πιο πολύπλοκη, αποτρέποντας και άλλους καταναλωτές από το να ξεκινήσουν τη διαδικασία.
- Η προκαταβολή του 25% του επιδόματος που έχει ανακοινωθεί, δεν είναι ακόμη εφικτή, αφού δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση και δεν έχει «ανοίξει» η ηλεκτρονική εφαρμογή. Το πρόβλημα για το υπουργείο Οικονομικών είναι το πώς θα διασφαλίσει ότι την προκαταβολή θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί και αν κάποιος την εισπράξει πώς θα βεβαιώνεται ότι αγόρασε και πετρέλαιο θέρμανσης.
- Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, παρά τη μικρή πτώση, παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κυμαίνεται από 1,26 έως 1,30 ευρώ το λίτρο. Βέβαια, για τους δικαιούχους με την επιστροφή των 35 λεπτών -όταν τη λάβουν- η τελική τιμή θα είναι ανταγωνιστική με τις άλλες μορφές ενέργειας (φυσικό αέριο, ξύλα, ηλεκτρικό) για τις οποίες δεν υπάρχει επιδότηση.
- Η οικονομική δυσκολία των περισσότερων νοικοκυριών, που είναι ακόμα μεγαλύτερη από πέρσι. 
«Δεν μας έχουν πάρει ούτε τηλέφωνο για πετρέλαιο. Καταρχάς ανακοίνωσαν ότι θα δίνεται προκαταβολικά το 25%, δηλαδή για έναν δικαιούχο που θα πάρει 500 λίτρα και θα πληρώσει 630 ευρώ δικαιούται 170 ευρώ επίδομα και θα πρέπει να πάρει προκαταβολή περίπου 40 ευρώ. Πώς όμως θα διασφαλίζουν ότι είναι δικαιούχος, ή αν είναι ότι μετά θα αγοράσει το πετρέλαιο; Επισήμως μας έχουν πει ότι το θέμα θα έχει επιλυθεί εντός 10 ημερών. Δηλαδή θα πρέπει όλος ο κόσμος να περιμένει. Δυστυχώς, κάθε χρόνο το κάνουν και πιο πολύπλοκο, κάθε χρόνο ο κόσμος δυσκολεύεται όλο και περισσότερο και φοβάμαι ότι φέτος πολλοί θα παγώσουν», δήλωσε ο Γιάννης Αγάντας, πρόεδρος του σωματείου Μεταπωλητών Υγρών Καυσίμων νομού Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα πρατηριούχοι που διαθέτουν και πετρέλαιο, με δώρα και προσφορές, προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Ολοι προσπαθούν να περάσουν τις πρώτες κρύες ημέρες και να αποφασίσουν στη συνέχεια τι θα πράξουν με την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
480 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013
00:51
 
 
Η κυβέρνηση απειλεί με εκλογές αν η Τρόικα ζητήσει νέα μέτρα Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση εκπέμπει προς την κατεύθυνση των δανειστών ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσουν νέα μέτρα. Αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα του Euro Working Group Τόμας Βίζερ. Στο ίδο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο πρωθυπουργός, μια μέρα μετά το μήνυμα που έστειλε στους Ευρωπαίους εταίρους από τις Βρυξέλλες, από όπου τους ζήτησε να δείξουν αλληλεγγύη αλλά και υπεθυνότητα, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Βίζερ εξέφρασε την κάθετή αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιβολής νέων οριζόντιων μέτρων, ξεκαθαρίζοντας πως το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία στην Ελλάδα δεν αντέχουν άλλα μέτρα.Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
14170 αναγνώστες
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012
21:42

 

 


Οι δραματικές εξελίξεις περί το ελληνικό banking και ο κίνδυνος να υποχρεωθούν να συμμετάσχουν στην επαναγορά του χρέους από το ελληνικό κράτος πουλώντας τα ομόλογα που κατέχουν έχει πλήρως κινητοποιήσεις τις τράπεζες. 
Σύμφωνα με  πληροφορίες, έχει υπάρξει μαζική παρέμβαση τραπεζιτών στην Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην επαναγορά.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει πάρει ακόμη καθαρή θέση. Κάποιοι διαρρέουν ότι το ΥΠΟΙΚ δεν θέλει την συμμετοχή των τραπεζών αλλά προφανώς το ελληνικό δημόσιο θα αναμένει την έκβαση της επαναγοράς για να αποφασίσει.
Όποιος τραπεζίτης δώσει το πράσινο φως θα βρεθεί την επόμενη στιγμή κατηγορούμενος από τους μετόχους καθώς η επαναγορά είναι επιζήμια για τους μετόχους.
Οι τραπεζίτες ζητούν να επανέλθει η πρόταση των εγγυήσεων των ομολόγων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία σημειωτέον είχε απορριφθεί από την Κυβέρνηση και την ΕΚΤ.
Με βάση πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εξαναγκάσει τις τράπεζες να συμμετάσχουν στην επαναγορά.
Το ΥΠΟΙΚ θα ξεκινήσει την διαδικασία επαναγοράς από τους κατόχους ελληνικού χρέους στο εξωτερικό και έως τις 13 Δεκεμβρίου που ολοκληρώνεται η διαδικασία θα έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τις ελληνικές τράπεζες.
Στην ανακοίνωση του Eurogroup δεν αναφέρεται ότι οι τράπεζες της Ελλάδος θα συμμετάσχουν ωστόσο με βάση τα βασικά πλάνα που έχουν εκπονηθεί συμπεριλαμβάνεται σε ορισμένα από τα βασικά σενάρια η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στην επαναγορά.
Αν οι τράπεζες συμμετάσχουν στην επαναγορά του χρέους πουλήσουν τα 4,2 δις ευρώ ομόλογα που κατέχουν τρέχουσας αξίας και ονομαστικής 14,5 δις ευρώ θα έχουν υποστεί καταστροφή.

bankingnews

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
655 αναγνώστες
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012
14:01

 
 
Εμετική έχει γίνει πλέον η συγκυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Αδίστακτοι και συνειδητοί υπηρέτες της πολιτικής του Βερολίνου -δηλαδή του γερμανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κεφαλαίου- προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όπως και των εισοδημάτων των μεσαίων στρωμάτων, μεταφέροντας κολοσσιαία ποσά πλούτου από τους οικονομικά ασθενέστερους στους τραπεζίτες και τους μεγιστάνες.
Φτωχαίνουν έτσι συστηματικά το λαό και τη χώρα για να τους καταστήσουν ευκολότερη και φτηνή λεία του Τέταρτου Ράιχ και των ντόπιων συνεργατών του.
Η πολιτική τους στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς – χειρότερους από όσα έχει χάσει η Ελλάδα αθροιστικά στη διάρκεια κάποιων πολέμων! Φέτος το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να συρρικνωθεί πάνω από 7%, το 2013 τουλάχιστον κατά 2,5% και πιθανότατα πολύ περισσότερο και πάει λέγοντας, ενώ το 2012 ήταν η πέμπτη (!) συνεχής χρονιά που το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε!
Το τσεκούρι της μείωσης των μισθών και συντάξεων έχει παραλύσει την ελληνική οικονομία, καθώς τα εισοδήματα των περισσότερων ελληνικών οικογενειών έχουν μειωθεί κατά 20% ή 30% ή 40%, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ακόμη περισσότερο, όταν υπεισέρχεται και ο παράγοντας της καλπάζουσας ανεργίας.
Η τραγωδία των Ελλήνων συμπληρώνεται όταν με αυτά τα μειωμένα εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους -αυτούς δηλαδή που έρχονται με τα εκκαθαριστικά, όχι αυτούς που έχουν ήδη κρατηθεί στην πηγή από μισθούς, συντάξεις κ.λπ – αυξημένους κατά το εφιαλτικό ποσοστό του …500%!!! Από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ που ήταν πέρυσι, οι πρόσθετοι φόροι φέτος θα φτάσουν στα …6,5 δισεκατομμύρια!
Ο πρόσθετος φόρος ανά φορολογούμενο ανήλθε έτσι κατά μέσον όρο στα 1.635 ευρώ και αναμένεται να ξεπεράσει και τα 1.700 ευρώ, όταν συμπεριληφθούν και οι περίπου 1.000.000 δηλώσεις που ακόμη εκκρεμούσαν να υποβληθούν ένα 24ωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Επιστροφή φόρου φέτος θα έχει μόνο ένας στους δέκα (!) φορολογούμενους. Αντιθέτως, οι περισσότεροι θα κληθούν να καταβάλουν… δυο έως και τρεις ολόκληρους σημερινούς μισθούς για πρόσθετους φόρους!

Παράλληλα, η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει «φεσώσει» οποιονδήποτε επιχειρηματία έρχεται σε επαφή με το κράτος, συνεχίζοντας έτσι τη …«μπαταξίδικη» πολιτική των «τζαμπατζήδων» των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που δεν πλήρωναν ποτέ κανέναν προμηθευτή του Δημοσίου, κανένα από τα δημόσια έργα που τελείωναν και που δεν επέστρεφαν ούτε καν τον ΦΠΑ που ήταν από το νόμο υποχρεωμένοι να επιστρέψουν. Στα τέλη του Ιουνίου λοιπόν τα «φέσια» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη εκτινάχθηκαν αισίως στα 6,62 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυξήθηκαν δηλαδή τα χρέη της κυβέρνησης προς ιδιώτες κατά 900 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2012 και κατά 173 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το Μάιο. Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι ο υπ’ αριθμόν ένα εξολοθρευτής των ελληνικών ιδιωτικοί επιχειρήσεων είναι η άθλια συγκυβέρνηση του «τρίο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη!
Για να αντιληφθούμε καλύτερα πόσο καταστροφικά για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι τα δάνεια με εξοντωτικούς όρους που φόρτωσαν στη χώρα μας τα μνημόνια που μας επέβαλαν οι Γερμανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ με τη συνενοχή των πολιτικά δοσίλογων κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά με προεξάρχοντα ρόλο του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου, αρκεί να κάνουμε μια απλούστατη σύγκριση. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 το έλλειμμα της κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα …9,4 δισ. ευρώ πήγαν για την πληρωμή τόκων!!! Όλο το έλλειμμα δηλαδή είναι τα λεφτά που δίνει η Ελλάδα στους τοκογλύφους!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο μεν Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν έχει περιθώρια να ελιχθεί και έχει εξελιχθεί σε αποκρουστικό μνημονιακό υποστηρικτή χειρότερο ακόμη κι από τον Γιώργο Παπανδρέου και εφάμιλλο μόνο με τον Στουρνάρα, τον Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοΐδη. Τον έχει σιχαθεί βαθιά όλη η χώρα και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν βλέπει την ώρα να απαλλαγεί από δαύτον.
Σε απωθητικό πολιτικό καραγκιόζη έχει εξελιχθεί και ο Βενιζέλος, πιεζόμενος και από την κατάσταση στο αποσυνθέμενο ΠΑΣΟΚ το οποίο μοιάζει με …οίκο ανοχής που έχει διατηρήσει όλους τους νταβατζήδες, αλλά έχει χάσει όλες τις πόρνες που έφερναν στο μαγαζί την πελατεία!
«Μπουρδέλο» και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ «Φύγε από δω, ρε! Βγες έξω τώρα! Είσαι υπονομευτής!» ούρλιαζε την Τετάρτη στη διάρκεια ενημέρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος απευθυνόμενος στον… κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (!) του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μαζί με τον Γιωργάκη και τον Λοβέρδο είχε αρνηθεί να ψηφίσουν τις αλλαγές στον επαίσχυντο νόμο για τα ΑΕΙ της Διαμαντοπούλου, επικρίνοντας τον ακραία μνημονιακό Βενιζέλο από …ακόμη πιο ακραίες μνημονιακές θέσεις!
Φτύνει με αηδία ο κόσμος βλέποντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να υποκριθεί ότι διαφωνεί με όσα έχει …υπογράψει! Όσο για τον κατάπτυστο Κουβέλη και τη χαμερπή ΔΗ-ΜΑΡ, αυτούς πρέπει να παρατηρούν διαρκώς οι αριστεροί για να συνειδητοποιήσουν με τον πιο επώδυνο τρόπο πόσο απέραντος είναι ο εξευτελισμός τους, όταν προδίδουν τις ιδέες τους και γίνονται παράσιτα της εξουσίας.
Εφημερίδα «Πριν»

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
728 αναγνώστες
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012
21:55

 

 

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες, γιατί δεν ξεσηκώνονται, γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους, είναι σιωπηλή και η πιο βίαιη που θα μπορούσαν να περιμένουν οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες που συγκαλύπτουν τς λίστες Λαγκάρντ ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν πριγκιπικά προνόμια, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

 

Εdώ και μήνες λοιπόν, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας ένα βουβό κίνημα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και δεν είναι άλλο από το Κίνημα της Μη Πληρωμής απέναντι στο φαύλο κράτος. Δεν υπάρχει καφενείο, μπακάλικο, μανάβικο, η παραμικρή τρύπα στην οποία να συναθροίζονται πάνω από 2 πολίτες και να μην συζητάνε για την μη πληρωμή απέναντι στο κράτος που δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

“Δεν πληρώνουμε ώσπου να καταρρεύσουν οι ανίκανοι τύρρανοι. Όποιο κόστος και να έχει η κατάρρευση εμείς οι πολίτες δεν θα στερήσουμε το γάλα απο τα παιδιά μας για να πληρώσουμε την Εφορία…”. To  φωνάζουν και στις τηλεοράσεις.

 

Υπάρχει μεγαλύτερη επανάσταση από την μη πληρωμή απέναντι σε ένα κράτος-μπαταχτσή; Γύρευε πόσα χρωστάει και το ίδιο στους ιδιώτες-κοντά στα 11 δις.

 

Αντί να μας ραντίζουν με χημικά καθώς διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, καθόμαστε στα σπίτια μας και τους εκδικούμαστε με την μη πληρωμή. Στα 55 δις έφτασαν οι οφειλές προς το κράτος.

Είναι ο πιο ασφαλής δρόνος για να καταρρεύσουν οι φαύλοι. Κι αυτό εξαπλώνεται σαν ιός σε κάθε γειτονιά σε κάθε σπίτι. Γράφαμε σχετικά:

 

 

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ

 

Μόνο ένα φάρμακο υπάρχει. Αλλά αυτό προυποθέτει αυτοσυνείδηση και αυτοπειθαρχία. Ως λαός οφείλουμε να πάψουμε να είμαστε «κοσμάκης» και να γίνουμε πολίτες.

 

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της ίασης. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε κτήμα μας την χρεοκοπία με τέτοιο επαναστατικό τρόπο που δεν θα  επιτρέπει σε κανένα πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών να εκστομίζει αγόγγυστα μια ημερομηνία -16 Νοεμβρίου-, ως ορισμό της χρεοκοπίας και την ίδια στιγμή να αφοδεύει στις προσωπικότητες του καθενός μας, μπλοφάροντας.

 

Λοιπόν πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την χρεοκοπία, όλοι μαζί οι Έλληνες.

Να κάνουμε την χρεοκοπία όπλο στα δικά μας χέρια για να ξεφορτωθούμε τους ύπουλους, αδίστακτους και πάνω από όλα βουλιμικούς με την εξουσία κυβερνώντες.

Εμείς, μέσα από αυτοοργάνωση, πρέπει να ορίσουμε αθόρυβα και με σιγαστήρα την δική μας «16η Νοεμβρίου». Αυτό θα είναι το δεύτερο στάδιο της ίασης.

 

Πρέπει να ορίσουμε, εμείς οι πολίτες, την ημερομηνία της χρεοκοπίας μας. Αυτό θα γίνει το υπερόπλο μας.

 

Εμείς, εγώ, εσύ, όλοι μας, θα χρεοκοπήσουμε την ημέρα η το μήνα που θα το αποφασίσουμε.

 

Πως θα γίνει αυτό; Απλά σταματώντας να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε έναν κρατικό μηχανισμό που δεν μας σέβεται.

Θa πρέπει να είμαστε εντάξει στις μεταξύ μας συναλλαγές, στο μανάβικο, στα μαγαζιά της γειτονιάς, στην καθημερινότητά μας και να εκπαιδευθούμε, σαν τους σκύλους του Παυλώφ, να καθυστερούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος.

Θα πρέπει να γίνουμε ένα απέραντο κρυφό σχολιό, στο οποίο θα διδάσκει ο ένας τον άλλον, πως να εκδικείται με το ίδιο νόμισμα το διεφθαρμένο κράτος.

Μόνο όταν καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους θα καταρρεύσει βίαια και το χυδαίο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης.

 

Αυτός θα πρέπει να είναι ο νέος Εθνικός Σκοπός.

 

Να επιλέξουμε εμείς την «16η Νομεμβρίου» της χρεοκοπίας ώστε κανείς Σαμαράς και κανείς Στουρνάρας να μην τολμήσει να μπλοφάρει ποτέ ξανά σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

 

Προφανώς περνιούνται για πολύ έξυπνοι, οι ίδιοι και οι επικοινωνιολόγοι τους, όταν μπλοφάρουν με τέτοιο χυδαίο τρόπο σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών-συμπολιτών τους

Κι αυτό το ψέμμα αφορά κυρίως τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Κουβέλη, μια και ο Βενιζέλος έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο από αντίστοιχες ημερομηνίες χρεοκοπίας που είχε ο ίδιος ξεφουρνίσει.

 

Λοιπόν κάνοντας Εθνικό Σκοπό την χρεοκοπία που εμείς θα προκαλέσουμε, θα επιταχύνουμε την αποτέφρωση του παρόντος κομματικού προσωπικού στο σύνολό του.

 

Από το ΠΑΣΟΚ των Τσοχατζόπουλων ως την Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου με τις μουσαντένιες φορολογικές δηλώσεις και από την ΝΔ του Συμπιλίδη ως τον ΣΥΡΙΖΑ των λαικιστών που κάθε μέρα μας παρουσιάζουν μια νέα κωλοτούμπα μπροστά στο φόβο της εξουσίας και το ΚΚΕ της κολλημένης με την καρέκλα Παπαρήγα.

Μόνο αφού αποτεφρωθεί όλο το πολιτικό προσωπικό μέσα από μια ελεγχόμενη- από μας- χρεοκοπία θα προκύψουν νέοι, άφθαρτοι και κυρίως έντιμοι άνθρωποι στο προσκήνιο.

Τότε και έχοντας κλείσει στις πιο σκοτεινές φυλακές όλους τους διεφθαρμένους της μεταπολίτευσης θα φτάσουμε στην τελική φάση του σχεδίου που δεν είναι άλλη παρά η επιστροφή των καταθέσεων στις Τράπεζες και η πληρωμή των υποχρεώσεών μας απέναντι στο κράτος.

 

Αυτό το έντιμο κράτος θα το εμπιστευθούν ακόμη και οι πλέον θρασείς από τους συμπολίτες μας που στο μεταξύ έχουν βγάλει τα δις στο εξωτερικό. Γιατί δεν είναι μαλάκες: Καλύτερα να τρως τα λεφτά σου στην πατρίδα σου που έχει τόσες ομορφιές, μοναδικές παραλίες και ήλιο δώδεκα μήνες το χρόνο από το να προσπαθείς να τα κρύψεις από τις Τράπεζες της Ελβετίας στις Τράπεζες της Σιγκαπούρης.

 

Όταν ο Σόιμπλε λέει πως με όλα τα λεφτά του κόσμου η Ελλάδα δεν σώζεται έχει δίκιο και εκτός από δίκιο την λίστα του Χριστοφοράκου.

 

Η Ελλάδα στα χρόνια της μεταπολίτευσης είδε να περνάνε από τα ταμεία της μυθικά ποσά. Τα κατασπάραξαν οι πολιτικές συμμορίες των κυβερνώντων και οι διαπλεκόμενοι με τις παρέες τους.

 

Εάν αυτοί δεν αποτεφρωθούν, όσους τυφλούς της Ζακύνθου κι αν ανακαλύψει ο Φούχτελ, η Ελλάδα δεν γιατρεύεται.

Ελάτε όλοι μαζί να επιλέξουμε την ημερομηνία της χρεοκοπίας τους. Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε την ζωή μας και οι αγριεμένοι ανάπηροι θα επιστρέψουν από τα καυτά κλίματα...


"KOYΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 10123456789>

Σχετικά με το blog
Ένα BLOG που θα ξεπερνάει τις διαχωριστικές γραμμές της δημοσιογαρφίας
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις